Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Дълг от 98 ст. нараства до 1200 лв. за 10 години

Парите

Дълг от 98 ст. нараства до 1200 лв. за 10 години

Дълг от 98 ст. нараства до 1200 лв. за 10 години - Tribune.bg

Мъж се оказа със запорирани сметки заради неподозирано задължение към телеком

Дълг за 98 стотинки към мобилен оператор нарасна до 1200 лв., съобщава „Нова ТВ“. През 2008 година млад мъж заминава за Италия. У нас оставя неплатена сметка за по-малко от лев. За задължението и за последвалите действия срещу себе си разбира едва след като се оказва със запор на банковата сметка.

„Влизам вътре до банката и питам какъв е проблемът нали, защо не мога да си изтегля сумата и те ми казват, че имам запор за 98 стотинки главница. Връщам се и нямаше никакви такива задължения или тем подобни.  До този момент съм платил 981 лв. Като дължима сума още остават 217 лв ”, разказва Боил Иванов.

Въпреки че задължението на мъжа е от 2008 година и би трябвало да е изгубило давност, все пак изпълнителен лист има. Така 98 стотинки стават причина мъжът да се превърне в обект за частен съдебен изпълнител, без дори да разбере, че е съден.

 „Тази давност не се прилага автоматично, лицето което е осъдено не е се е позовало на нея. Това е важно да се знае, защото много хора просто броят периода, който е изтекъл и считат, че проблемът е решен. Не, не е така. Нито частният съдебен изпълнител е компетентен да се занимава с този въпрос”, обясни адвокат Десислава Филипова.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети дълг, запор, ЧСИ

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети