Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Делян Добрев: Бензинът и дизелът са по-скъпи с всеки изминал ден... Какво прави Правителството? Нищо!

Парите

Делян Добрев: Бензинът и дизелът са по-скъпи с всеки изминал ден... Какво прави Правителството? Нищо!

Делян Добрев: Бензинът и дизелът са по-скъпи с всеки изминал ден... Какво прави Правителството? Нищо! - Tribune.bg
Снимка:

„Бензинът и дизелът са по-скъпи с всеки изминал ден... Какво прави Правителството? Нищо! Всъщност нещо повече - нарушава законите в България, за да пази финансовите интереси на Лукойл“.

Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и бивш министър на енергетиката Делян Добрев.

Той мотивира констатацията си с 2 примера.

„На 24.01.2023г. влезе в сила Закон за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт. Според този закон, Правителството трябва да връща по 73 стотинки на литър бензин и дизел. Връща ли ги? Не!!! Кой ги прибира? Лукойл и вероятно управляващите с техните швейцарски сметки.

Законът за отнемане на концесията на Росенец. Законът е приет от НС на 21.07.2023г., публикуван в Държавен вестник на 4.08.2023г. и влиза в сила на 7.08.2023г. Според този закон, концесията трябва да се отнеме в 7-дневен срок, т.е. срокът за отнемане е 14.08. Днес е 20.08. Не само че е нарушен законът като не е отнета концесията, но подходът на Кабинета чрез Областния управител гарантира 5-6 години съдебни процедури“, пише той.

Делян Добрев пита имат ли представители на правителството на ПП личен интерес горивата да са скъпи.

„Как иначе да си обясним неспазването на цели 2 закона и то от самото Правителство? Ще предложа на Бойко Борисов и колегите от парламентарната група на ГЕРБ - СДС да внесем сигнал срещу Правителството в Прокуратурата, заради нарушаване на законите в Република България и ощетяване на потребителите с милиони левове всеки ден“, завършва народният представител.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети