Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Дигиталният портфейл МyFin пуска незабавни плащания

Парите

Дигиталният портфейл МyFin пуска незабавни плащания

Дигиталният портфейл МyFin пуска незабавни плащания - Tribune.bg

Една от най-бързо развиващите се български финтех компании – MyFin е първата у нас, която предоставя възможност за незабавни плащания в левове изцяло онлайн. Дигиталният портфейл стана част от мрежата, предоставена от Национална картова и платежна схема (НКПС), част от БОРИКА АД - Blink. Да реализираш скоростно плащане за времето на едно мигване - това стои зад името на услугата. С нея клиентите ще могат да извършват преводи в левове от сметка в сметка на суми до 30 000 лв. в рамките на до 10 секунди в съответствие с въведената паневропейска SEPA схема за незабавни плащания на Европейския платежен съвет.

„Бързите плащания, интуитивните решения и иновациите винаги са били една от главните ни цели и всяка наша стъпка е именно в тази посока. Чрез проекта Blink клиентите ни вече имат възможност да изпращат и получават пари мигновено и то 24 часа в денонощието/7 дни в седмицата/365 дни в годината. Горди сме, че именно MyFin е иноватор в сектора на финтех услугите в страната в това отношение”, коментира Лъчезар Венков от стартъпа.

През последните две години пандемията ни показа колко са важни стабилните дигитални инструменти. Предимствата на незабавните трансакции са многобройни. Чрез тях плащането на комунални сметки, наем, услуги, както и преводът на средства до роднина или приятел са бързи, лесни и удобни.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати