Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Димитър Радев при връчване на званието „Доктор хонорис кауза“: Фискалната позиция на България е солидна

Парите

Димитър Радев при връчване на званието „Доктор хонорис кауза“: Фискалната позиция на България е солидна

Димитър Радев при връчване на званието Доктор хонорис кауза: Фискалната позиция на България е солидна - Tribune.bg
Снимка:

Званието „Доктор хонорис кауза“ е огромна чест с дълбока символика за мен. Това заяви в своето слово управителят на Българска народна банка (БНБ) Димитър Радев, след като беше удостоен с почетното звание на Университета за национално и световно стопанство.

„Искам да се обърна с думи на благодарност към Академични съвет на УНСС. За мен това е огромна чест с дълбока символика, тъй като идва от моят университет и най-голямото бизнес училище в Югоизточна Европа“, заяви Радев.

Той отбеляза, че за първи път от години насам сме свидетели на толкова много кризисни ситуации и подчерта, че България се нуждае от устойчива политическа конструкция и консолидация на макроикономическата рамка.

„Сега имаме редовно правителство с ясни приоритети. Дали тази стъпка ще бъде успешна зависи от резултатите“, заяви гуверньорът на БНБ.

„Фискалната позиция на България е солидна - вторият най-нисък дълг в съотношение с БВП. Това са резултати от доктрина, следвана от 1997 г. Днес на нея е противопоставена доктрината на фискалната експанзия, която дава краткосрочни политически успехи, но проблеми в дългосрочен план“, отбеляза той.

Радев посочи, че един от най-големите проблеми за България е демографският въпрос. Той заяви, че системата като цяло се нуждае от реформи.

 Припомняме, че Димитър Радев е управител на БНБ от 15 юли 2015 г., като беше преизбран от 49-ото Народно събрание за втори шестгодишен мандат, считано от 18 юли тази година.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети