Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ДКК: Директорът на „Ел Би Булгарикум“ е освободен заради нарушения, купувал е суровина на завишена цена

Парите

ДКК: Директорът на „Ел Би Булгарикум“ е освободен заради нарушения, купувал е суровина на завишена цена

ДКК: Директорът на Ел Би Булгарикум е освободен заради нарушения, купувал е суровина на завишена цена - Tribune.bg
Снимка:

Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ е освободен от длъжност. Решението е взето на заседание на Съвет на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК), това съобщиха от пресцентъра на компанията.

„В ДКК е постъпила информация, че веднага след избирането му на поста, Николай Маринов закупува моторни превозни средства. Избраната фирма не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за превозните средства е силно завишена“, се отбелязва в съобщението.

От ДКК посочват още, че също така, малко след встъпването му в длъжност, „Ел Би Булгарикум“ започва да закупува суровина от фирма, която е новорегистрирана (през месец декември 2022 г.). Има индикации, че цената, на която доставят млякото, е силно завишена.

„Дългогодишни работници от производствената база във Видин подават сигнал в ДКК, че качеството на суровината е значително занижено. Отделно, най-вероятно, за да се генерират по-големи доставки от фирмата-доставчик, „Ел Би Булгарикум“ се презапасява с готова продукция, която трудно може да бъде пласирана преди да изтече срокът ѝ на годност“, посочват още от Държавната консолидационна компания.

От изпълнителният директор на ДКК е назначена проверка по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отлагане във времето и непредоставяне на документи.

В тази връзка на Съвет на директорите на ДКК е взето решение за освобождаване на изпълнителния директор и председателя на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ и е разпоредено стартирането на проверка.

„При избора на изпълнителния директор са спазени всички публични процедури, но при сигнали за нередности ще се вземат категорични мерки“, заявяват още от ДКК.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати