Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. До 15 май ще бъде изплатена т.нар „украинска помощ“ на земеделците, увери Главчев

Парите

До 15 май ще бъде изплатена т.нар „украинска помощ“ на земеделците, увери Главчев

До 15 май ще бъде изплатена т.нар украинска помощ на земеделците, увери Главчев - Tribune.bg
Снимка:

С 20 дни закъснение от предварителния срок, държавата ще изплати обещаната на земеделците "украинска помощ".

"След около повече от два часа заседание с представители на сектор "Земеделие", имаме да съобщим новина. Т.нар. украинска помощ, скрепена със споразумение между сектора и предишното правителство от 12 февруари, с което споразумение трябваше да бъде изплатена тази помощ до 22 април. Днес взехме решение и се съгласиха всички представители на сектора, че ще изчакат до 15 май. Намерени са средства и начин това да се случи", заяви лужебният премиер Димитър Главчев след срещата с представителите на земеделските браншови организации. 

Помощта е в размер на близо 300 милиона лева и ще обхване 50 хиляди земеделци. Парите са събрани от преструктуриране на бюджета на ДФ "Земеделие", както и съфинансиране от държавния бюджет.

Главчев благодари за проявеното разбиране на представителите на сектора. Той определи среща като безпрецедентна. "Никога не са присъствали толкова много представители на сектора на среща с правителство", каза служебният премиер.

Георги Тахов, служебен министър на земеделието: "Много съм щастлив и доволен от това, което се случи. Днес видях хора на една маса, които си говорихме нормално, човешки и това възпроизведе решение. Средствата са осигурени в пълен размер за цялото първо плащане. До 15 май всички ще получат това, което очакваха."


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети