Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Добавка от 50 лв. за 2.1 милиона български пенсионери

Парите

Добавка от 50 лв. за 2.1 милиона български пенсионери

Снимка:

Плащането започва от 7 август

Допълнителната сума от 50 лева към пенсиите за август 2020 г. ще получат около 2 121 000 пенсионери. Еднократната добавка ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии, напомнят от НОИ.

Като антикризисна мярка за изплащането на тези добавки правителството отпусна допълнително над 106 млн. лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

С Решение на правителството от 30.07.2020 г. е удължен с един месец до края на август срокът на извънредната епидемична обстановка у нас поради разпространението на COVID-19. Във връзка с това се продължава действието на експертните решения на ТЕЛК/НЕЛК, чиито срокове изтичат по време на извънредното положение (от 13.03.2020 г. до 13.05.2020 г. вкл.) и по време на извънредната епидемична обстановка (от 14.07.2020 г. до 31.08.2020 г. вкл.). Тяхното действие се продължава както по време на извънредното положение и епидемичната обстановка, така и още три месеца след нейната отмяна, т.е. до 30.11.2020 г. включително.

Предвид на това, инвалидните пенсии и добавките за чужда помощ на лицата с такива експертни решения ще продължат да се изплащат през август 2020 г. и до 30.11.2020 г. включително. При постъпване в териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията, на ново експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК след извършено преосвидетелстване, то подлежи на изпълнение от компетентните пенсионни органи.

Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 7 август и ще приключи на 20 август.  


Коментари (5)

Тартаковер Пенсионерите за това трябва да благодарят на протестиращите. Включително онази баба готвачка с бастуна. И не само пенсионерите. Всички, които получиха някакви премии, добавки, увеличени нощни, ДДС, всичко което отпусна властта, беше от страх и за да опази колкото може повече кожата си. Едва ли има нормален българин, който да вярва в алтруизма и човеколюбието на политическите бандити. Парите щяха да следват партии, шкафчета, тайни каси, офшорки, имоти... Нищо за населението, освен трохи ! Сега уплашени за съдбата си, бързат с пари да откупят десетилетните си подлости, но се надявам да е късно. Абсолютно съм сигурен, че и най-втвърдените гербаджии са съгласни с думите ми, но само в себе си. Тук ще напишат поредните хули, плюнки, псувни...
03.08.2020 12:41 / Отговор
Бай Гроздан Да, да, прав си Тараторчо, че „Пенсионерите за това трябва да благодарят на протестиращите“! Както си седяха на сянка под палатките и си пиеха биричката, тези умни, че и толкова красиви протестиращи така се развъртяха, че за нула време събраха парите за пенсионерите! Бравос, ашколсун и машалла! Сега засега сте събрали само за три месеца по 50 лв., ама ако бутнете Баце, дето толкова ви пречи да събирате за пенсионерите, ще удвоите сумите, нали, Тараторчо? Айде, щото аз, като един бодър пенционерин, само чакам на таквизи народни трибуни и спомоществователи, че да рахатясам! А вярно ли, че ако бутнете Баце, новите банкноти ще са с ресни по краищата, че да можем да свързваме двата края? Кажи, Тараторчо, продумай!
03.08.2020 13:11
Тартаковер Глуповат коментар"Бай Гроздане", ама хайде като на стар колега само ще се усмихна и ще те поздравя. Защото все пак, макар различно мислещ, не те причислявам към онези примати с два грама сиво вещество, при това съставено само от простотия и вулгарност. А иначе много добре знаеш че съм прав, въпреки че си написал обратното. Едва ли някой щеше да се сети за теб, дори с тези 50 лева, ако не му пареше под краката. Бъди здрав! Парите не са най-важната ценност в живота на човека, но добре е да ги има. Приятен ден.
03.08.2020 13:29
Бай Гроздан Приятен и на тебе, ама да ти кажа, че на мен пари ми трябват толкова, колкото да кажа, че нямам нужда от пари! Сещаш ли се?
03.08.2020 14:40
Azkazax А комунистите, някога, нещо на някого освен на себе си дали ли са?? А за даване на пенсионер, НИКОГА. Така, че не ми логорействай, заври си речите в онуй тъмно място и не се прави на съдник, защото точно такива като теб ще ни оставят без пенсии, тикайки комунистическите мекерета на власт.
07.08.2020 10:36

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още