Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Драстичен скок в цените на месо, яйца и мляко за последната година

Парите

Драстичен скок в цените на месо, яйца и мляко за последната година

Драстичен скок в цените на месо, яйца и мляко за последната година - Tribune.bg

Основните продукти, чиято цена се е повишила през последната година на първо място са млечните продукти – прясно и кисело мляко, сирене кашкавал и масло, на второ място цената на хляба, след това  местните продукти. Осезаемо се е променила цената на олиото и яйцата. Това се посочва в проучване на БГНЕС.

През август миналата година цената на хляба беше около 1,30-1,40 лв., докато този август средната цена на хляба е средно около 2 лв.

Продукт, който продължава да променя своята цена във възходящ ход, за съжаление, са и яйцата. Миналия август една кора яйца (10 броя) е била около 2,29 лв., а през август тази година достигна до 3,40лв.

През август 2021г. средната цена на килограм пилешко е била около 6,99 лв., докато през този август тя е около 9,99лв. Продължаваме със свинското месо – през август миналата година килограм свинско ни е струвал около 6,70лв, а през август тази година е около 8,99лв. и на последно място каймата (1 кг) през миналия август е била около 7,99 , докато сега е около 9,99лв.

Резултатите от  проучването на БГНЕС показват, че цените на основните продукти, които използваме са се повишили. На пръв поглед увеличението при повечето продукти е около 1-2 лева и не изглежда толкова голямо, но ако направим равносметка в края на месеца ще видим, че харчим повече отколкото ни се иска.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати