Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Дянков: Преизчисляването на пенсиите може да доведе до скок на данъци и осигуровки

Парите

Дянков: Преизчисляването на пенсиите може да доведе до скок на данъци и осигуровки

Дянков: Преизчисляването на пенсиите може да доведе до скок на данъци и осигуровки - Tribune.bg
Снимка:

„Сериозното увеличение на разходите води до вдигане на данъци и социални осигуровки. Това в служебен кабинет не е сериозно.

Ако това се случи следващото правителство трябва да дойде и да каже: „Извинявайте, гласоподаватели, но сега Ви вдигаме данъците“. Това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия Симеон Дянков, бивш финансов министър.

Няма да имаме редовен кабинет до ноември, а ново служебно правителство ще прави бюджета и пак ще се стигне до политическо наддаване за пенсиите“ смята Дянков.

„Един вид в бюджет 2021 г. се задава сериозно увеличение на пенсиите от 25 декември, което реално е за следващата година. Това е недопустимо в този тип решения. Разговорите за бюджет 2022 г. трябва да тръгнат след месец и пак да се прегласува. И ако се прегласува по-различен начин е възможно решението да падне“, поясни бившият финансов министър.

Той заяви, че се е видяло какво става, когато си в служебно правителство и нямаш партии зад себе си – популизъм. „Правителството тръгна надясно, после зави наляво. В момента по-скоро се е позиционирало в центъра. Може би това е правилната постановка точно в този момент”, смята Дянков.

Той заяви, че подкрепя финансовата и икономическата им политика като изключим пенсиите, защото по думите му това е решение на Народното събрание.

„Изключвам и темата за инфраструктурните проекти-около 300 хиляди души зависят от този сектор, трябва да бъде платено незабавно. Пари могат да се намерят“.

Дянков заяви, че гледа положително на евентуалния политически проект на Асен Василев и Кирил Петков. Според него следващите избори ще са различни. Той изрази мнение, че е възможно ГЕРБ да участва в следващо управление. 

„Вярвам, защото ГЕРБ има управленчески опит. Вижда се, че в някои сектори като регионалното развитие липсата на опит в служебното правителство пречи”, заключи той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати