Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Държавата ще поеме 50% от разходите на малките мандри и кланици

Парите

Държавата ще поеме 50% от разходите на малките мандри и кланици

Държавата ще поеме 50% от разходите на малките мандри и кланици - Tribune.bg
Снимка:

До 2 месеца схемата ще заработи

До дни държавата ще уведоми Европейската комисия (ЕК) за намерението си да окаже помощ на малките мандри и кланици. Идеята е държавата да поеме 50% от разходите им.

Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на специализирано изложение в Раковски. След това се очаква до около 2 месеца схемата да започне да функционира и да бъдат изготвени правилата за участие в нея. 

Целта е да се подпомогнат малки и средни фермери и организации на производителите да преработват и реализират сами продукцията си. Министърът припомни, че в новия европейски бюджет след 2020 г. за българските земеделци няма да има намаление.

“Подобни животновъдни изложения като това в Раковски са обречени на успех при съчетанието на животни с традиционните храни и прекрасното вино от Пловдивския регион. Министерството винаги ще подпомага подобни събития”, заяви още министър Порожанов.

В откриването на изложението участваха и еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел и евродепутатът Владимир Уручев. В програмата му е предвидена и конференция за новите технологии в животновъдството.

“Това е симбиоза и превлъпъщение на традиции и поглед към бъдещето. Новите технологии не са в противоречие с традиционните отрасли като земеделието“, каза Мария Габриел.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още