Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ЕБВР дава 60 млн. евро на „Еврохолд" за купуването на ЧЕЗ

Парите

ЕБВР дава 60 млн. евро на „Еврохолд" за купуването на ЧЕЗ

Снимка:

Застрахователният холдинг обяви, че се е възстановил от ковид кризата

Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ обяви, че ще предостави 5-годишен заем в размер до 60 млн. евро на застрахователния холдинг „Еврохолд" за покупката на доставчика на ток „ЧЕЗ Груп”. Сделка с ЧЕЗ е на стойност 335 млн. евро и трябва да завърши до края на юни. Част от средствата от заема на ЕБВР ще бъдат използвани за надграждане на електроразпределителя, който „Еврохолд" ще придобие, се казва в изявлението на банката.

Застрахователният холдинг вече обяви в края на май, че пуска на Българската фондова борса нови над 79 млн. броя акции, с които очаква да увеличи капитала си със 100 млн. евр. Емисията е от 79 010 240 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, всяка от които с право на един глас в общото събрание на акционерите, право на дивидент и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията. Номиналната стойност на една акция е 1 лев, а емисионната – 2.50 лв. Записването на акции от увеличението ще се случва от 9 до 25 юни.

През март холдингът съобщи, че е осигурил за сделката с ЧЕЗ и  26 млн. евро дялова инвестиция от базирания в Люксембург инвестиционен фонд - GEM Global Yield LLC SCS. В края на май холдингът обяви още, че е възстановил финансовите си резултати от преди ковид кризата и отчете приходи от близо 421 млн. лв., колкото бяха и преди година.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още