Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ЕК отпуска допълнителни 122 млн. евро за научни изследвания и иновации

Парите

ЕК отпуска допълнителни 122 млн. евро за научни изследвания и иновации

Снимка:

ЕК отпуска допълнителна спешна помощ в размер на 122 млн. евро за насърчаване на необходимите научни изследвания и иновации във връзка с COVID-19. Допълнителните средства са по програмата „Хоризонт 2020“, съобщиха от европейската институция.

„Ние мобилизираме всички налични средства, за да противодействаме на пандемията посредством тестване, лечение и превенция. Но за да победим коронавируса, ние трябва също така да разберем какво отражение има той върху нашето общество и как най-бързо можем да разгърнем нашите действия. Трябва да проучим технологичните решения, за да произвеждаме медицинско оборудване и консумативи по-бързо, да следим и предотвратяваме разпространението на заболяването и да подобряваме грижите за пациентите“, заяви Мария Габриел, комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, заяви.

Проектите, финансирани по настоящата покана, следва да са насочени към преориентиране на производствата с цел бързо производство на жизненоважни медицински материали и оборудване, необходими за изпитване, лечение и превенция, както и към разработване на медицински технологии и цифрови инструменти за подобряване на откриването, наблюдението и грижите за пациентите. Крайният срок за представяне на предложения е 11 юни 2020 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още