Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Електронни касови бележки ще заместят хартиените

Парите

Електронни касови бележки ще заместят хартиените

Електронни касови бележки ще заместят хартиените - Tribune.bg
Снимка:

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация. Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите, като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар. софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари.

На заседанието на работната група бяха коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ело извънземни се прибрали на планетата си и ги питали дали има интелигентна форма на живот на Земята, а те казали: - Да има, казва се смартфон,но няма крайници и използва някакви глупаци да го разнасят назад, напред.
18.01.2021 11:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети