Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Електронни касови бележки ще заместят хартиените

Парите

Електронни касови бележки ще заместят хартиените

Електронни касови бележки ще заместят хартиените - Tribune.bg
Снимка:

Електронни касови бележки ще заместят хартиените в определени икономически сектори, стана ясно на поредното заседание на работната група за внедряване на софтуерна фискализация. Промяната се подкрепя от Националната агенция за приходите, като в близките седмици приходната агенция ще обсъди с бизнеса конкретни текстове за изменение в законодателството.

Паралелно с това продължава съвместната работа по създаването на алтернативен механизъм за отчетност при електронните магазини. Работна група с представители на работодателските и браншови организации обсъжда възможностите за т.нар. софтуерна фискализация, модел на която ще бъде представен до края на януари.

На заседанието на работната група бяха коментирани в детайли видовете електронни търговци, които ще могат да ползват новия модел на отчетност, технологичните изисквания и процесите, които да осигурят софтуерната фискализация, както и правната рамка, която ще е необходима за осъществяване на проекта.


Коментари (1)

ело извънземни се прибрали на планетата си и ги питали дали има интелигентна форма на живот на Земята, а те казали: - Да има, казва се смартфон,но няма крайници и използва някакви глупаци да го разнасят назад, напред.
18.01.2021 11:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема