Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ЕС ще продължи да финансира Еразъм + и при Брекзит без сделка

Парите

ЕС ще продължи да финансира Еразъм + и при Брекзит без сделка

Снимка:

Това засяга 14 000 студенти от страни от ЕС и 7 000 британски студенти

Ще продължи финансирането по програмата за обмен на студенти Еразъм+ и при Брекзит без сделка. Това съобщават от Комисията по културата към Европейския парламент. От там са предложили разпоредба постановява, с което се запазва финансирането на всички дейности по мобилност в настоящата програма. Еразъм + стартира преди дата за Брекзит -20 март 2019 година - и ще продължи да бъде финансирана до края ѝ ( в рамките на максимум 12 месеца).

Това включва британските студенти, стажанти, чираци и персонал, които са включени в дейностите за мобилност в страните на ЕС, както и обратното. Изменението в законодателството засяга 4 000 студенти от страни от ЕС и 7 000 британски студенти. 

Решението няма да има отражение върху бюджета на програмата.

За да може тази разпоредба да бъде приета и да влезе в сила преди 30 март 2019 г., комисията ще следва опростена процедура. Във вторник бяха внесени две изменения на предложението на Европейската комисия, които подчертават, че този нов закон ще се прилага само в случай на Брекзит без споразумение и обясняват причината, поради която не е възможно да се консултират националните правителства относно тази процедура.. 

Гласуването ще се проведе по време на следващото заседание на комисията на 20 февруари, а гласуването в пленарна зала ще бъде през март.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив