Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. ЕС стартира план за нисколихвени кредити за млади фермери

Парите

ЕС стартира план за нисколихвени кредити за млади фермери

ЕС стартира план за нисколихвени кредити за млади фермери - Tribune.bg
Снимка:

Европейският съюз стартира план за отпускане на по-евтини кредити за млади фермери, които често се отхвърлят от банките. Размерът на пакета е до един милиард евро.

Европейската комисия и Европейската инвестиционна банка искат банките да съчетаят кредитите, като общата сума достигне два милиарда евро.

„Достъпът до финансиране е от решаващо значение и често е пречка за младите хора, които искат да се присъединят към професията“, каза комисарят по земеделието Фил Хоган.

Банките са отхвърлили 27% от заявленията за кредит, подадени от млади фермери от ЕС през 2017 г., в сравнение с едва 9% за по-възрастните кандидати, пише БГНЕС.

Тези, които са на възраст под 40 години, представляват 11% от 10,3 милиона земеделски производители в ЕС през 2016 г., докато над 65-годишните представляват 32%, сочат данни на Евростат.

Изключително рядко се срещат млади земеделски стопани в Кипър (3,3%), в Португалия (4,2%) и в Обединеното кралство (5,3%). Те са по-добре представени в Австрия (22.2%), в Полша (20.3%) и в Словакия (19%).

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети кредит, фермери, ЕС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети