Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Еврохолд преговаря за купуването на ЧЕЗ в България

Парите

Еврохолд преговаря за купуването на ЧЕЗ в България

Снимка:

Еврохолд България АД получи ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобщиха от самия холдинг. Компанията участва сама в процедурата. Ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки. Не е ясно обаче каква е офертата на компанията.

„Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на Еврохолд за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. В съответствие със своята корпоративна политика, дружеството няма да коментира слухове или спекулации на пазара, особено, когато това засяга трети страни. Еврохолд е публична компания, чийто акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса и като такава, тя спазва стриктно законовите разпоредби и правилата за разкриване и разпространение на корпоративна информация. В случай на чувствителна информация, свързана със сделката за активите на ЧЕЗ Груп в България, която засяга акционерите и останалите заинтересовани от холдинга лица, компанията ще информира последните своевременно“, посочват още от Еврохолд.

Еврохолд е най-големият публичен холдинг в България. Компанията развива дейност в 11 европейски страни в областта на застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. През 2018 г. консолидираните приходи на Еврохолд достигат 1.3 млрд. лв., оперативната ѝ печалба - 52.3 млн. лв., а активите на компанията - 1.4 млрд. лв.

ЧЕЗ прекрати сделката с „Инерком“, след като компанията на Гинка Върбакова не получи разрешение от КЗК за сделката. Другата компания, с която се водят преговори е индийската „Индия Пауър”.  


Етикети Еврохолд, ЧЕЗ

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив