Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Евростат: 37% от българите не са могли да покрият разходите си в последните месеци на 2021

Парите

Евростат: 37% от българите не са могли да покрият разходите си в последните месеци на 2021

Евростат: 37% от българите не са могли да покрият разходите си в последните месеци на 2021 - Tribune.bg
Снимка:

През последното тримесечие на 2021 г. поне 20 на сто от всички жители на страните в ЕС, за които фигурират налични данни (България, Белгия, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия) биха могли да свържат двата края лесно или много лесно. Това сочи публикуваното днес най-ново изследване на европейската статистическа агенция Евростат, систематизирала нова база с данни, показващи въздействието на пандемията върху 11 страни от ЕС, цитирано от БТА.

Единствено в България (сред посочените от ЕС страни) делът на гражданите, които не са изпитвали никакви или почти никакви затруднения да посрещат разходите си за живот, е едва 4,4 на сто през четвъртото тримесечие на миналата година.

Най-висок е показателят във Финландия, като 43,7 на сто от финландците не са имали затруднения при посрещане на разходите си.

Разразилата се пандемията от коронавирус през 2020 г., продължила и през 2021 г. повлия на условията на живот сред всички страни членки на Европейския съюз. Макар и в различна степен, всички граждани на страните от ЕС бяха засегнати от намаления на доходи, съкратено работно време и тежки правила за социално дистанциране.

Делът на населението, което може да свърже двата края трудно или много трудно, варира от 37 на сто в България - максимум сред разгледаните страни, до 9,2 на сто във Финландия.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети