Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Фалирала криптоборса си поиска обратно даренията от политици

Парите

Фалирала криптоборса си поиска обратно даренията от политици

Фалирала криптоборса си поиска обратно даренията от политици - Tribune.bg
Снимка:

Новото ръководство на сриналата се криптоборса FTX официално поиска от политици, на които е правила даренията, да им върнат парите. Става въпрос за милиони долари, дарени от платформата или нейните основатели на политически формации преди да изпадне във фалит миналата година.

Компанията, която се срина през ноември и в момента е в центъра на огромно федерално разследване за измама, обяви, че е разпратила конфиденциални съобщения до политически фигури с мотива, че трябва да си прибере обратно активи, които трябва да върне на своите 1 млн. инвеститори.

В съобщение, публикувано в неделя, FTX подчертава, че политиците трябва да им върнат парите до края на месеца или си запазват правото да ги съдят.

В случай, че даренията не бъдат върнати доброволно, кредиторите на FTX Debtors си запазват правото да предприемат действия пред съда, за да изискат връщането на подобни плащания, с лихви“, гласи съобщението.

Компанията подчертава, че това се отнася и за получатели, които са дали парите на трети страни, включително за благотворителност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети