Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Парите

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда - Tribune.bg

Fibank (Първа инвестиционна банка) добавя още един значителен елемент към своята дългосрочна зелена стратегия. От 2022 г. банката започна поетапно преминаване към доставка на електроенергия от възобновяеми източници от водещия търговец „Болкан Лоджик“ ООД. „Зеленият“ ток се използва за покриване на 100% от нуждите от електроенергия на банката на територията на цялата страна.

По този начин през 2023 година Fibank допринесе за намаляване на въглеродния си отпечатък от ежедневната дейност и предотвратяване на около 8000 тона въглеродни емисии. Толкова емисии се равняват на около 33 млн. км. (като да обиколим Земята около 800 пъти по екватора) или да заредим 528 133 473 смартфона.

Това е още една стъпка, която Първа инвестиционна банка предприема по пътя към превръщането си в модел за подражание по отношение на извършването на модерен и устойчив бизнес.

Припомняме, че през 2022 г. най-голямата банка с мажоритарен български капитал премести централата си в нов еко дом, като обедини всички свои административни звена, опериращи на територията на град София, в нова сграда, сертифицирана по BREEAM ниво “Excellent”. Освен с всички необходими удобства за работата на служителите и обслужването на клиентите, единадесетте етажа на новата централна сграда на ПИБ са оборудвани със система от ново поколение за управление на микроклимата с индивидуални настройки на отделните офиси и стаи, което също допринася за намаляване на отделяните емисии.

Fibank предлага и редица кредитни продукти, насочени както към бизнеса, така и към домакинствата, стимулиращи и подпомагащи преминаването им към зелена енергия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати