Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Fibank стартира предлагането на кредити по новата Програма „Възстановяване“

Парите

Fibank стартира предлагането на кредити по новата Програма „Възстановяване“

Fibank стартира предлагането на кредити по новата Програма Възстановяване - Tribune.bg
Снимка:

Подкрепата за бизнеса се осъществява чрез гаранции от Фонда на фондовете

Fibank (Първа инвестиционна банка) е сред първите финансови институции в страната, които се включват в обявената от правителството Програма „Възстановяване“. Считано от 1 юли 2021 г. малките и средни предприятия (МСП) ще могат да получат финансиране от банката за преодоляване на последствията от COVID-19, репозициониране и разширяване на дейността. В рамките на програмата се очаква да бъдат предоставени от банките кредити на малкия и среден бизнес на обща стойност 2,5 млрд. лв. Всеки отделен кредит е обезпечен от Фонд на фондовете (ФнФ) до 80%. Средствата са предоставени от ФнФ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Основните предимства на програмата, реализирана в партньорство с банките, са няколко:

-  Достъп до бизнес кредити от компании с минимум 3-годишна история;

-  Без изискване за материални обезпечения; необезпечен кредит, с изключение на лични гаранции, предоставени от собствениците;

-  Получаване на одобрение и възможност за усвояване в съкратени срокове;

-  Възможност за договаряне на 12-месечен гратисен период;

-  Разсрочване на изплащането по главница  до 84 месеца;

-  Минимизиране на административната тежест за клиента;

-  Възможност за получаване на финансиране до 3 млн.лв., но не повече от 70% от оборота за 2019 или 2020 г., според това за коя от годините оборотът е бил по-голям; до лимита, определен по de minimis.

Отпусканите от ПИБ кредити по Програма „Възстановяване“ са част от последователната стратегия на банката за подкрепа на бизнеса и преодоляване на последиците от COVID-19. Fibank активно подпомага малките и средни предприятия в условията на пандемия, като участва в Гаранционната програма на Фонда на фондовете още от нейното стартиране.

За повече информация: https://www.fibank.bg/bg/biznes-klienti/kreditirane/finansirane-na-malyk-i-sreden-biznes/garancionni-programi-i-produkti/garanciona-programa-s-fond-na-fondovete-za-preodoljavane-na-posledstvijata-ot-pandemijata-covid-19

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети