Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Финансово решение за устойчиво бъдеще

Парите

Финансово решение за устойчиво бъдеще

Финансово решение за устойчиво бъдеще - Tribune.bg
Снимка:

„Зелен жилищен кредит“ от Пощенска банка предлага специални условия и ключови предимства в мисията ни за по-екологичен дом

Зеленият старт към устойчиво бъдеще се реализира с всяка малка стъпка, усилие и постижение, които бизнесът и обществото правят в мисията за по-природосъобразно поведение. Последиците от изменението на климата днес виждаме във всяка сфера и дейност на живота ни. Наясно сме, че колективната активност носи голямата промяна и ако всеки даде своя принос в опазването на околната среда, то цялостното въздействие може да се отрази по доста благоприятен начин на планетата. Защото целият свят върви в тази посока от години, а Европейският съюз си е поставил конкретна цел за бъдещето: Европа да стане първият климатично неутрален континент до 2050-та година. Всички ние можем да помогнем за намаляването количеството на използваните ресурси, като подкрепяме и насърчаваме процесите на пестене, рециклиране и употребата на продукти с възможност за повторно ползване.

Все повече от нас осъзнато следват природосъобразните тенденции, замислят се за своя екологичен отпечатък и насочват потреблението си към по-екологични продукти, като възприемат по-устойчив начин на живот. Промяната в цените на енергията е също стимул за много от нас да се замислят за ресурсите, които потребяваме, и да погледнат на енергийната ефективност на домовете си в различна светлина, а може би и за първи път да обърнат по-специално внимание на това.

Инвестициите в домове с висок енергиен клас или в енергийно ефективни подобрения биха имали огромно позитивно влияние върху околната среда и намаляването на въглеродните емисии, тъй като сградният фонд в момента е един от основните генератори на тези емисии. В допълнение, този тип инвестиции значително намаляват разходите на потребителите за битови сметки и в същото време гарантират по-висока възвръщаемост в бъдеще.

 

„ЗЕЛЕН ЖИЛИЩЕН КРЕДИТ“ ОТ ПОЩЕНСКА БАНКА

Една от възможностите, които имаме и които ще ни помогнат в мисията за постигане на нашия екологичен дом, е новото финансово решение „Зелен жилищен кредит“ от Пощенска банка. Ако обмисляме покупката на имот с висок енергиен клас или искаме да направим настоящия си дом по-енергийно ефективен, този банков продукт е насреща да отговори на нашите нови потребности. Пощенска банка ни предоставя възможност да допринесем за по-устойчиво бъдеще, като същевременно намалим екологичния си отпечатък и сбъднем мечтата си за собствен дом. Финансовото решение може да се използва както за покупката на енергийно ефективен жилищен имот клас А или по-висок или за рефинансирането на такъв жилищен кредит, така и за енергийно ефективни подобрения на дома, като производство на зелена енергия чрез фотоволтаични панели, соларни панели за производство на топла вода или инвестиция в умни енергийни системи за дома с цел минимизиране на консумацията на енергия.

 

ПРЕДИМСТВА ЗА ТЕБ, НО И ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА

Със „Зелен жилищен кредит“ от Пощенска банка можем да се възползваме от преференциални условия по ипотечния ни кредит, като получаваме специална лихвена отстъпка, спрямо стандартните условия по жилищен кредит в лева. Новото финансово решение на банката ни предоставя редица предимства, тъй като ни позволява едновременно да спестяваме пари и същевременно допринася за опазването на околната среда.

В допълнение на по-ниските лихвени разходи по кредита, чрез инвестицията в енергийно ефективен дом или подобрение, ние намаляваме енергийното ни потребление и въглероден отпечатък, а също така реализираме и допълнителни спестявания от по-ниските разходи за битови сметки. Всички тези предимства насърчават купувачите да изберат енергийно ефективен имот, а собствениците да помислят за намаляване на въглеродните емисии на своя дом. А общите действия водят до забележими резултати.

Кредитът може да е в размер до 700 000 лв. със срок до 35 години и с възможност за погасяване на равни или намаляващи месечни вноски. Всички подробности за новото финансово решение може да научим във всеки от 30-те центъра за жилищно кредитиране от специализираната мрежа на Пощенска банка в цялата страна, както и във всеки от офисите на финансовата институция. За да оптимизираме процеса, Пощенска банка ни предлага и опцията за дистанционна услуга благодарение на иновативния си Онлайн център за жилищно кредитиране. С безплатна видео консултация получаваме на наше разположение експерт, който ще ни консултира, посъветва и подготви специална оферта за нас спрямо условията на продукта, съобразено  и с нашите нужди .

 

ВСЕКИ ПРИНОС ДАВА ОТРАЖЕНИЕ НА КРАЙНАТА ЦЕЛ

Екологичните, социалните и управленските (ESG) инициативи стават все по-важни теми в банковия сектор и заемат все по-важна част в политиките на отговорните компании. Пощенска банка, като ключов лидер, цели да предлага екологично съобразни продукти в своето кредитно портфолио, за да отговори на новите пазарни тенденции и променящите се нужди на клиентите. Грижата за околната среда е основно направление в портфолиото на институцията, в което са концентрирани устойчивите усилия на Пощенска банка през 30-годишната ѝ история. Освен това, компанията в рамките на организационната си структура има Зелен борд и звено „Екологичен офис“, които работят за защита на околната среда както по отношение на ограничаването на ресурсите, използвани от финансовата институция, така и спрямо нейната финансираща дейност.

Отговорността за нашето бъдеще е в нашите ръце и по-доброто използване на ресурсите на Земята. Всеки от нас може да подобри своя отпечатък. Повече информация относно „Зелен жилищен кредит“ от Пощенска банка и условията по кандидатстване, може да намерим онлайн на www.postbank.bg, на телефон с кратък номер *7224, както и във всеки един от центровете на институцията в страната.

 


 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати