Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Фолксваген“ напуска Турция

Парите

„Фолксваген“ напуска Турция

Снимка:

Според Анкара причините са политически

Взето е решение „Фолксваген“ да напусне Турция, пише местният вестник „Хюриет“. Изданието се позова на официално писмо на председателя на Управителния съвет на германския автомобилен концерн Херберт Дис.

В кореспонденция с турските власти той ги е уведомил, че е подал документи за преустановяване на дейността на регистрирания в Турция през 2019 г. клон на фирмата.

Подразделението в Турция беше учредено с капитал в размер на 164,5 милиона долара. Основният предмет на дейност на компанията трябваше да са „проектиране, сглобяване, продажба и износ на автомобили, части и аксесоари към тях“.

„Фолксваген“ са мотивирали решението с икономическата ситуация около пандемията. „Ние сме готови да възобновим дейността си в Турция в по-подходящ момент“, е написал германецът.

В Анкара обаче поставят под въпрос истинността на мотивите за решението. Турският министър на индустрията Мустафа Варанк определя действията на фирмата като „политически“.

„Това решение е взето по политически причини. То няма никакво икономическо основание. Ние оставаме отворени към сътрудничество с чуждестранни инвеститори“, е подчертал Варанк.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема