Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Газът поскъпва с над 13% от април

Парите

Газът поскъпва с над 13% от април

Газът поскъпва с над 13% от април - Tribune.bg
Снимка:

Цената на газа скача от 1 април с 13,35 процента спрямо цената за март, стана ясно от откритото заседание на КЕВР. Това е доста под исканото от „Булгаргаз” увеличение с 58 на сто на синьото гориво. Според разчетите за април цената би била около 128 лева за мегаватчас. Тази цена не е окончателна.

Тя ще бъде изчислена, след като бъдат получени актуалните данни, отнесени към утрешния ден, който е последният за месеца. Според председателя Станислав Тодоров за промени в цените на парното и топлата вода тепърва ще се прави анализ и нови цени се очаква да има на 1 май. Нови цени за ВиК дружествата се очакват в средата на годината.

Припомняме, че КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 март в размер на 113,73 лева за мегаватчас, което означаваше, че предложеното от обществения доставчик на 11 март увеличение на природния газ от 1 април беше с 57,71 процента.

Заявлението, което е било подадено от „Булгаргаз” на 11 март, е отразявало данните към 10 март, когато цените на природния газ е била много висока, изтъкнаха от КЕВР. Оттогава обаче цените са се понижили.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети газ, цена, КЕВР
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети