Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Google с интерес за създаване на центрове за данни в България

Парите

Google с интерес за създаване на центрове за данни в България

Google с интерес за създаване на центрове за данни в България - Tribune.bg
Снимка:

Разговорите се проведоха в рамките на Осмото издание на Делфийския икономически форум в Гърция

Готови сме да работим с Google за създаване на центрове за данни в България. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев по време на среща с генералния мениджър за Югоизточна Европа на Google Пеги Антонаку, съобщиха от МТС. Разговорите се проведоха в рамките на Осмото издание на Делфийския икономически форум, който се провежда в Гърция в периода от 26 до 29 април 2023 г. В срещата участва и заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Представителите на Google заявиха, че имат интерес към българския пазар и планират разрастване на дейността си в региона. Пеги Антонаку отбеляза, че предстои откриване център за данни в Гърция. „ИТ секторът в България се развива динамично и предлага много добри възможности. Ние разполагаме с едни от най-добрите специалисти в областта на информационните технологии, което е гаранция за успех на един подобен проект“, посочи вицепремиерът Христо Алексиев. Той бе категоричен, че за реализирането на планираната дигитализация на икономиката в България, от ключово значение е осигуряването на надежден и сигурен пренос на данни, както и изграждането на съответните центрове. В тази връзка по време на срещата бе обсъдена подготовка на предстояща визита на регионалния мениджър на корпорацията в София.

Преди срещата, представителите на Google на форума направиха демонстрация за двамата български вицепремиери на някои от най-новите си приложения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати