Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Хлебарите: Ако се върне 20% ДДС на хляба, ще струва над 3 лв.

Парите

Хлебарите: Ако се върне 20% ДДС на хляба, ще струва над 3 лв.

Хлебарите: Ако се върне 20% ДДС на хляба, ще струва над 3 лв. - Tribune.bg
Снимка:

„Ако се върне 20% ДДС на хляба, той ще струва над 3 лв. Това е единственият хранителен продукт, който не промени цената си в последните 8 месеца“. Това заяви пред Нова ТВ Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

„От 1 юли 2022 г. крайната цена  падна между 17 и 26%. Преди той струваше около 2,00 -2,40 лв., а вече е под тази стойност. Всеки производител има своя доставна цена. За нас е необяснимо защо продуктът се превръща в обект на обругаване от страна на анализатори, включително и от страна на бившия финансов министър Симеон Дянков, които твърдят, че нулевото ДДС на хляба не е свалило цените и че те трябва да се покачат с 20%”, твърди Кукушева.

Тя е категорична, че в България се внася единствено и само украински слънчоглед, който има по-ниска цена в сравнение с българския, но не и жито.

„Ако някой твърди, че където и да е в България, се разтоварва украинска пшеница, го моля да каже къде точно и кога. Гарантирам, че българският хляб се произвежда единствено и само от българска пшеница”, каза още експертът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети