Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Хотелиери от Сандански и Банско пред протест заради мерките

Парите

Хотелиери от Сандански и Банско пред протест заради мерките

Снимка:

Хотелиери и собственици на заведения от Сандански и Банско обявиха в отворено писмо до управляващите, че са в готовност за протест заради мерките и поискаха премахването на PCR тестовете за ваксинираните гръцки туристи на влизане у нас. Заради затегнатите мерки по границата с Гърция те отчитат спад на туристите. Здравното министерство постави южната ни съседка в червената ковид зона, което налага на влизане у нас, пътуващите да предоставят негативен резултат от PCR тест, независимо че са ваксинирани.

„Ние в момента губим туристи. Вчера са върнати 8 автобуса гърци на границата, които са имали зелен сертификат, но не са имали PCR тест. Просто за поред път някакви мерки, които не са обсъдени с бизнеса и се въвеждат от днес за утре, ни нанасят тежки поражения“, посочи пред БТВ Георги Кунчев, заместник-председател на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Бизнесът в Банско също е притеснен.

„На прага на зимния сезон резервациите от чужбина секнаха. Тези, които имаха, остават под въпрос и в крайна сметка страдаме ние“, изтъква хотелиер от Банско.

В отворено писмо до българските власти туристическият бранш настоява за промени в новите правила.

„Нашите очаквания са, че ще се вземат някакви адекватни мерки, за да може да не се спират туристите, които в последните няколко месеца са доста добри. Предвид че сме близко до границата с Гърция, разчитаме на гръцките туристи“, уточнява Теодора Николова, секретар на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Ако до края на седмицата няма реакция от държавата, браншът ще излезе на протест.  


Топ новини

виж още

Актуална тема