Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Икономист очаква спад на цените на храните

Парите

Икономист очаква спад на цените на храните

Икономист очаква спад на цените на храните - Tribune.bg
Снимка:

Цените на основни храни не просто ще спрат да се покачват, а дори ще спаднат. Това прогнозира главният икономист в Института за пазарна икономика Лъчезар Богданов в ефира на Нова телевизия. По думите му януари почти всички продукти са по-евтини от миналия януари. "Като цяло у нас храните излизали по-евтино с изключение на млечните продукти и яйцата", добави той.

Според него няма как да се сравнят нашите цени с тези в чужбина. "Каква шунка например ще сравняваме, или какъв кашкавал", коментира още Богданов. По думите му пазарът не действа мигновено. „Ако търговец види, че може да си достави по-евтино от някъде, това не може да стане утре. Трябва да има нови договори, доставчици”, уточни той.

„В България имаме конкурентен пазар. За почти всички стоки в почти всички моменти конкуренцията работи. Ако накъде не работи, това са случаи, в които аз бих казал, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да открие сговор между един-двама доминиращи участници, което е нарушение на закона", каза икономистът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети