Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Икономистът Георги Ангелов: Струва ми се, че сме минали най-лошото

Парите

Икономистът Георги Ангелов: Струва ми се, че сме минали най-лошото

Снимка:

Първоначалният шок, когато всичко беше спряно като покупки, освен храната, полека се преодолява и се връщаме към по-нормална ситуация, заяви икономистът Георги Ангелов пред БНТ.

„Има мерки, има отстояния, има маски, но това не пречи да отидеш на фризьор, да отидеш в някое магазинче, да си купиш нови обувки, ако са скъсат“, коментира той.

Според него може би сме минали най-тежкото, от гледна точка на потреблението, както и на индустрията. „Нашите заводи затвориха, защото затвориха автомобилните заводи в Германия, но вчера отвори първият автомобилен завод в Чехия, следващата седмица се очаква още няколко да отворят и вероятно в началото на май по-масово ще видим отваряне в Западна Европа на автомобилни заводи, съответно нашите заводи, които произвеждат части и компоненти, също постепенно през май ще започнат да работят“, прогнозира Ангелов.

„Струва ми се, че сме минали най-лошото. Това не означава, че тръгваме към бързо възстановяване, но не се сриваме толкова, колкото през месец март“, каза той.

Един отрасъл не се възстановява и няма скоро да се възстанови и това е туризмът, най-вече международният туризъм, допълни икономистът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още