Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Инфлация: Строителна компания от Пловдив си купи материали за 2 години напред

Парите

Инфлация: Строителна компания от Пловдив си купи материали за 2 години напред

Инфлация: Строителна компания от Пловдив си купи материали за 2 години напред - Tribune.bg
Снимка:

Заради очакваната инфлация и ежедневното поскъпване на строителни материали компания, специализирана в жилищното строителство в Пловдив, се е обезпечила на 100% със строителни материали за две години напред, съобщи Trafficnews. Строителят планира да завърши обектите си без да променя договорите на клиентите заради дефицити на определени суровини и материали на пазара.

Междувременно експерти прогнозират, че в резултат голяма част от проектите за жилищни комплекси, които са стартирали, ще бъдат замразени. според тях паниката в бранша се натрупва от притеснения за липсата на желязо и други материали, за чиито внос голям дял се пада на Украйна.

„Искаме да кажем на нашите клиенти да бъдат спокойни. Осигурени сме изцяло за следващите 2 години с необходимите материали и суровини. Имаме достатъчно желязо, арматура и всички отделни материали за завършването на всичките ни обекти. Няма да има спиране, както и забавяне на обявените жилищни комплекси”, посочва представител на пловдивската строителна компания, изпреварващо инвестирала в строителни материали. Той уверява, че ако се появят форсмажорни обстоятелства за периода на изпълнение на проектите, увеличението на цените ще се поеме от строителя.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети