Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Иван Иванов: Очаквам цена на газа за март под 110 лв. на мегаватчас

Парите

Иван Иванов: Очаквам цена на газа за март под 110 лв. на мегаватчас

Иван Иванов: Очаквам цена на газа за март под 110 лв. на мегаватчас - Tribune.bg
Снимка:

„Очаквам цената на природния газ за месец март да падне под 110 лв. на мегаватчас“, обяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов пред журналисти преди началото на кръглата маса „Развитието на електроенергийните мрежи - европейски и национални тенденции, и проблеми“.

„Ще има намаление. Това, което днес ще бъде обсъдено в КЕВР на открито заседание, е предложението на „Булгаргаз“, което беше представено преди 15 дни. Изчислението, което направи КЕВР, обаче, позволи да намалим цената от 119,33лв. на мегаватчас на 118,63 лв. на мегаватчас поради пропуски, които отчетохме. Но като следя цените на нидерландската борса TTF, считам, че финално от 1 март цената на газа ще намалее с още около 10лв., което означава, че очаквам цена на природния газ под 110 лв. на мегаватчас“, отбеляза председателят на енергийният регулатор.

По-късно днес КЕВР ще проведе открито заседание и ще обсъди внесеното от „Булгаргаз“ предложение за цената на природния газ от 1 март 2023г. Предложението предвижда 4% намаление на цената на синьото гориво.   

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети