Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Иван Михайлов: „Фолксваген“ може да построи завод в България

Парите

Иван Михайлов: „Фолксваген“ може да построи завод в България

Снимка:

Геостратегическото ни място, политическата и икономическа стабилност, членството в ЕС – част от плюсовете на България

България е трайно позиционирана на автомобилната карта на Европа и има реални шансове да се пребори за бъдещия завод на германския концерн „Фолксваген“. Това заяви в интервю за БНР президентът на автомобилния клъстер у нас Иван Михайлов. Той е един от съветниците на правителството в преговорите с високопоставени представители на най – голямата автомобилна компания в света.

„Фолксваген“ дава заявка за разкриване на 5 000 работни места. „Вратата ще бъде отворена и за хора от други индустрии. „Фолксваген“ планира и обучителен център, не само производство на коли“, пояснява Михайлов.

След месеци на интензивни разговори, на финалната права останаха България и съседна Турция. Според Иван Михайлов геостратегическото място на страната ни, политическата и икономическа стабилност, както и членството в ЕС биха били водещи за крайното решение на „Фолксваген“.

Автомобилният клъстер обединява 250 компании у нас, в които работят над 65 000 души. Браншът продължава да отбелязва устойчив ръст и вече генерира над 10% от БВП, което го прави най-бързо развиващият се сектор в страната.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив