Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Изплащат допълнителното възнаграждение за медиците, лекуващи пациенти с COVID-19

Парите

Изплащат допълнителното възнаграждение за медиците, лекуващи пациенти с COVID-19

Снимка:

България ще сключи договор с Китай за хидроксихлорохин

Изплащат допълнителните възнаграждения на всички медицински и немедицински кадри на първа линия в борбата с COVID-19. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Те ще получат чисто по 1000 лв. Държавата ще преведи 1537 лв. , защото ще поеме всички осигуровки и данъци.  

„Парите ще бъдат преведени на 1700 души в 34 лечебни заведения. Това представлява 2, 6 млн. за лекарите и 3,4 млн. лв. за работещите в РЗИ, спешните центрове и Националният център по заразни болести“, обяви здравният министър.

Средствата се разпределят според изработени критерии. Така в болница, където има до 5 болни, допълнително възнаграждение ще получат 40 души. Когато в болницата има до 10 случая, допълнително заплащане ще получат 70 души. При над 10 случая – 100 души ще получат допълнителни средства.

За момента са отделени 6 млн. лв. за допълнителното възнаграждение. Ананиев посочи, че очаква този ресурс да нарасне през април, защото има нови области с коронавирус.

„Днес ще предложа на МС да приеме проект на решение, с което да одобри договор между МЗ и Китайската национална фармацевтична корпорация за външна търговия за доставка на лекарствения продукт хидроксихлорохин, както и азитромизин на таблетки. Това са лекарства, които дават много добър ефект при лечението на вируса“, съобщи още Ананиев.  

 

 


Коментари (1)

Дедо министър Кога ще разберете,дядо министър,че администрацията,която работи на живо-също може да бъде заразена.Пуснете на надомна работа всички,които е възможно!
03.04.2020 10:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още