Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Кадиев: Лукойл "изнудва" България

Парите

Кадиев: Лукойл "изнудва" България

Кадиев: Лукойл изнудва България - Tribune.bg
Снимка:

"Лукойл" изнудва България, но това е разбираемо, защото си гонят интересите, коментира пред БНТ бившият депутат от БСП Георги Кадиев. Според него това е в наш плюс, защото ще имаме петрол за България изцяло от "Лукойл" и ще успяваме да изнасяме и за Украйна. 

"Имам много критики към служебното правителство, но относно "Лукойл" съм на тяхна страна. Тяхната позиция е, че трябва да се продължи износа. За момента рафинерията трябва да има поне 60% руски петрол, за да работи. Ако утре спре да работи “Лукойл”, ще имаме недостиг на дизел, ще имаме затворени стотици предприятия и ще имаме безработица. Трябва време", предупреди финансистът. Той посочва, че докато е бил в Министерство на финансите рафинерията в Бургас е плащала данъци.

"От 2008г. спират да плащат данъци и някъде 2020г. започват пак да плащат някакви 60 млн. лв, което за “Лукойл" е нищо", добави председателят на "Нормална държава". Той обърна внимание и на дерогацията на България за руския петрол, като подчерта, че не можело "някакъв си говорител" на ЕК да я дописва.

Кадиев заяви, че според него март месец ни очакват нови избори. Той потвърди, че трябва да има обединение на лявото движение.

"ПП се опитват да изземат територия. Изкараха, че цялото увеличение за пенсии беше тяхна заслуга, а мисля, че си беше обща. Не говорим за ново ляво, а за консолидиране на старото ляво. Когато аз бях изключен, БСП беше най-демократичната партия. Сега се промени и избирателят започна да бяга", отбеляза Кадиев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати