Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Какво покрива застраховка „Помощ при пътуване“ и защо трябва да е част от багажа ни?

Парите

Какво покрива застраховка „Помощ при пътуване“ и защо трябва да е част от багажа ни?

Какво покрива застраховка Помощ при пътуване и защо трябва да е част от багажа ни? - Tribune.bg
Снимка:

Всеки път, когато потегляте към нова дестинация, вероятно очаквате приятни изживявания, приключения и спокойствие. Откриването на нови кътчета по света е едно от най-вълнуващите преживявания, но същевременно носи и определени рискове. В следващите редове от екипа на I&G ще разяснят защо е необходима застраховката "Помощ при пътуване", какво покрива и от какви травъл асистанс услуги може да се възползвате.

Какво покрива застраховка "Помощ при пътуване"?

Всеки път, когато пътувате извън родината си, най-вероятно ставате уязвими. Това е така, защото нито едно пътуване не е освободено от риск. Заради непредвидими ситуации, като злополуки или изненадващо заболяване в чужбина, или загуба или кражба на багаж е добре да бъдете подготвени. Тук е мястото на "Помощ при пътуване". Какво предлага:

  • медицинска грижа – в случай на злополука или заболяване по време на пътуването, с травъл асистанс ще получите необходимата медицинска помощ. От посещение при лекар до настаняване в болница, вие ще бъдете осигурени и обгрижени;

  • лимит на разходите – всяка застраховка има определен лимит на разходите, които покрива. Важно е да сте информирани на каква финансова помощ може да разчитате в случай на необходимост от медицинско лечение в чужбина;

  • други услуги – освен медицинските услуги, някои полици включват и допълнителни травъл асистанс услуги, като превоз до родината, юридическа помощ, загуба или кражба на багаж, отговорност към трети лица и други.

Защо "Помощ при пътуване" е задължителна?

Всяко пътуване е вълнуващо, но същевременно е изпълнено и с неизвестни. Животът е непредсказуем, и за съжаление са възможни неприятности, които могат да се случат на най-неочакваното място и време.

Ето какви са преимуществата на травъл асистанса:

  • спокойствие – в случай на непредвидени обстоятелства ще има на кого да разчитате и може да се насладите на пътуването си без притеснения;

  • финансова защита – лечението в чужбина обикновено е скъпо. Защо да рискувате финансовата си стабилност, когато може да разчитате на травъл асистанс?

  • бърза реакция – в критични моменти времето е от съществено значение. Благодарение на услуги, като травъл асистанс ще получите бърза и ефективна помощ.

Пътуването е изкуство, което всеки трябва да опита. Но като истински ценители на това изкуство, трябва да бъдете подготвени за всичко. "Помощ при пътуване" не е просто билет за спокойствие, а е грижа за  вашата безопасност и здраве. Не се замисляйте, когато става въпрос за вашето спокойствие  и комфорт по време на пътуване, съветват от Ай енд Джи Иншурънс Брокерс. И, разбира се, винаги следвайте професионалния съвет на вашия застрахователен брокер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати