Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Константинова: Потърсените пенсии са изплатени

Парите

Константинова: Потърсените пенсии са изплатени

Константинова: Потърсените пенсии са изплатени - Tribune.bg
Снимка:

100% от потърсените пенсии са изплатени след хакерската атака на „Български пощи", няма неизплатени пенсии и великденски добавки, коментира на парламентарен контрол вицепремиерът по ефективно управление Калина Констонтинова на въпрос на депутати от партия „Възраждане“ за състоянието на „Български пощи“ ЕАД. Тя обясни, че процесът е хартиен.

„Ако има някой, който поради причина, че по регистрация по постоянен адрес е трябвало да си получи пенсиите и по тази причина не са стигнали, може да се обади на телефона и да отиде на мястото, където неговите пари го чакат", посочи вицепремиерът. По думите й това са изключително малко, изолирани случаи и те не са поради някаква пречка или липса на пари.

В отговор депутатът Никола Димитров от „Възраждане“ заяви, че партията му ще подкрепи предложението на „Продължаваме Промяната“ за ревизия на „Български пощи“. Той предупреди, че месец след хакерската атака „Български пощи“ още не работят добре и все още има хора с неизплатени пенсии и великденски добавки по селата. 

„В селата пощите изпълняват социална дейност, там хората си плащат и битовите сметки", припомни народният представител. Във връзка с получени известия за спиране на тока, Никола Димитров предложи на Константинова да направи среща с електроразпределителните дружества, за да ги запознае с проблемите на пощите и да уговори условия, които да защитят интересите на българските граждани по селата.  

„Разплащането на сметките е една пазарна услуга, която предоставят пощите, т.е. има и много други места, на които хората могат да си платят сметките", отбеляза Калина Константинова. Тя призна, още старото ръководство на „Български пощи" на третия ден от атаката, виждайки нейния мащаб и щетата, е изпратило писмо по нейна молба до всички дружества, за да ги предупреди, че не е ясно колко време ще отнеме възвръщането на тази услуга. Константинова увери, че току що е проверила и има потвърждение от две от най-големите дружества, че на никого няма да му бъде спряна услугата в тези отдалечени места заради проблема в „Български пощи".


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема