Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Канадска фирма ще строи газопровода към Сърбия

Парите

Канадска фирма ще строи газопровода към Сърбия

Снимка:

Загубилите имат 10 дневен срок за обжалване

Канадският консорциум „Кейнап БГ“ е класиран на първо място от комисията на „Булгартрансгаз“ да строи 62 км от газовата връзка със Сърбия на българска територия, съобщи „24 часа“. Ценовата му оферта е близо 137 млн. лв. без ДДС, което е под индикативната стойност на проекта от 143 млн. лв. без ДДС. Консорциумът е получил 97,79 точки, най-много от допуснатите до втория кръг шест консорциума и фирми.

На второ място е класирано сдружението „Интернешънал газ", а „АйБиЕс – Интергаз“ , който даде най-ниска цена от 129 798 657,54 лева, е трети в класацията. Той е съдружие между българската "Глобал Кънстръкшън" и литовските ЗАО "Алвора" и "Алвора" ООД. "Глобал Кънстръкшън" участва, заедно с "Джи Пи Груп", в строителството на тунел "Железница", кандидат е и в търга за построяването на последните 16,5 км на магистрала "Европа". Литовският парньор е фирма, създадена през 1993 г., с изпълнени проекти на магистрални газопроводи и компресорни станции. Общата оценка на предложението на този консорциум е 90 точки.

Загубилите имат десетдневен срок за обжалване и ако процедурата не бъде стопирана, ще може да се пристъпи към сключване на договор с първия в класацията.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още