Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Караниколов: Оптимист съм, че до юли ще влезем в Банковия съюз

Парите

Караниколов: Оптимист съм, че до юли ще влезем в Банковия съюз

Караниколов: Оптимист съм, че до юли ще влезем в Банковия съюз - Tribune.bg
Снимка:

Ако България влезе в чакалнята, това означава много по-добър кредитен рейтинг на българската държава

Оптимист съм, че до юли ще влезем в Банковия съюз”, заяви пред Нова ТВ министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му, ако България влезе в чакалнята на еврозоната, това означава много по-добър кредитен рейтинг на българската държава. „Много повече инвеститори ще наблюдават страната ни с интерес", категоричен е министърът.

Една от основните цели на управленията през годините бе всъщност приемането на еврото като валута у нас. Разбира се, за да стигнем до това, трябва да извървим дълъг път. В момента сме в правилна посока. Ние сме готови по отношение на изпълнение на всички онези мерки, които ще ни помогнат да влезем в чакалнята. Важно е да споменем, че през последните 10 години в нея няма никой. Имаме много работа по отношение на инфлацията. Днес видях икономисти, които казаха, че не сме изпълнили критериите. Важно е да се обърне внимание в кой момент трябва да бъдат постигнати дадените показатели. Имаме години, няма как от утре да се приеме еврото или да се вдигнат цените. В това отношение хората може да са спокойни”, поясни той.

В България се извършиха от ЕЦБ няколко стрес теста и оценка на активите. Целта им е да се провери състоянието на банките, работещи в България – както българските, така и международните. Важно е дали биха издържали на финансов и икономически стрес. 4 от тях минаха теста, а при 2 се наблюдаваха забавяния. За Първа инвестиционна банка имаше много голям напредък”, каза още Караниколов.

Той обърна внимание, че избързваме.

Целта е през юли България да бъде в чакалнята. В момента заради пандемията повечето от инвеститорите са се отдръпнали и наблюдават. Предполагам, че в понеделник ще станат ясни имената на частните инвеститори“, каза още Емил Караниколов.

Според министъра на икономиката България бързо ще възстанови БВП-то си и икономическия растеж. „България влезе в изключителна добра кондиция в тази епидемия”, заключи Караниколов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

АСЕН ИЛИЕВ ОТ 10Г МИНЕ НЕ МИНЕ, ТИКВАТА ПОЧНЕ ДА ДРЪНКА ЗА НЕКВИ ИНВЕСТИТОРИ :) ТУ КАТАР, ТУ НЕКОЙ ПАПУАС И НАКРАЯ ф - ПРЕСЕЧЕНА НУЛА :) И У 5 БАНКОВИ СЪЮЗА ДА ВЛЕЗЕ КЕ НЕФА, НЕМА КОЙ ДА ВИ ДАВА ПАРИ ДА СИ ЛЕЖИТЕ :)
12.06.2020 20:50 / Отговор
Нали беше в Еврозоната, сега пък е Банковия съюз.
13.06.2020 17:19 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ОТНОСНО "ИНВЕСТИТОРИТЕ" ИСКАМ ДА ТИ ИЗЯСНЯ НЕЩО, ЖИВОТНО, А И НА ОСТАНАЛИТЕ ЖИВОТНИ. ИНВЕСТИТОР ОЗНАЧАВА ЧИ ФУТСКАТА СИСТЕМА, ДА ОТИДЕШ И ДА ИЗПОЛЗВАШ НЕКАКВИ МАЙМУНИ, БИЛО ТО ЧЕРНИ, БИЛО БУЛГАНИ, ЕТС. МАЛОУМНИ СКОТОВЕ. ОТ КОИТО ДА ОБИРАШ КАЙМАКА И ПОСЛЕ ДА СИ ГО ЗАНЕСЕШ В КЪЩИ, А ДА ОСТАВИШ СКОТОВЕТЕ ДА СИ ЕВАТ МАЙКАТА. ЗАТОВА АЗ ГОНЯ ВСИЧКИ ИНВЕСТИТОРИ ОТ КЕ НЕФА. НЕ ЗАЩОТО ВИ ОБИЧАМ, А ПО ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ПРИЧИНИ И ЗАЩОТО СЪМ ТУК ЗА ДА УНИЩОЖА ЧИ ФУТСКИЯ СВЯТ. АКО СЕ НАЛОЖИ, ЩЕ УНИЩОЖА И ВСИЧКО КОЕТО ДИША НА ТАЯ ПЛАНЕТА. ЗА МОЕ УДОВОЛЕТВОРЕНИЕ ИМА И ТАКИВА КОИТО СА МЕ РАЗБРАЛИ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, ТЪПИ ЖИВОТНИ БУЛГАРАШКИ. Е ТУКА СЛУШАЙТЕ, КАКВО КАЗВА ДРУГАРЯ ЛУКАШЕНКО - https://www.youtube.com/watch?time_continue=209&v=YUhzXkz5ZcU&feature=emb_logo
И, КАТО СТЕ ГО ЧУЛИ ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ, КАКВИ ПРИМИТИВНИ ЖИВОТНИ СТЕ? :)
18.06.2020 02:03 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ РАЗБИРАТЕ ЛИ БЕ, ЖИ-ВОТ-НИИИ! КАТО МЕ ЛАЕТЕ И МИ СЕ ЗЪБИТЕ, ЧИИ ЛАЙНА ВСЪЩНОСТ ЯДЕТЕ? :)
18.06.2020 02:14 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати