Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Караниколов: Все повече инвеститори са се насочили към Северна България

Парите

Караниколов: Все повече инвеститори са се насочили към Северна България

Снимка:

Българската икономика бележи балансиран ръст

Все повече инвеститори са се насочили към Северна България в района на Враца, Видин и Плевен. Това заяви на бизнес форум министърът на икономиката Емил Караниколов.

„За първите три месеца на годината държавата е издала сертификати на инвеститори за 130 млн. лева, които ще разкрият 1230 работни места. Съществена тенденция е, че спрямо миналата година е отчетен ръст на инвестициите в производството“, посочи той.

Караниколов отчете, че под формата на насърчителни мерки, в размер на 7 млн. лева са отпуснати на фирми за подобряване на инфраструктура, за погасяване на социални осигуровки, за обучение на кадри.

„Резултатите показват, че българската икономика бележи балансиран ръст спрямо останалите страни в ЕС. Проблем остават доходите на населението“, заяви министърът, цитиран от БГНЕС.

Неговата препоръка занапред е, че бизнесът не трябва пред чуждите инвеститори да говори, че България е евтина работна ръка.

В допълнение на казаното от Караниколов, финансовият министър Владислав Горанов каза, че стабилната фискална позиция е гарант за подобряване на конкурентоспособността. Данъчното облагане няма да се променя. Следващите месеци усилия ще бъдат насочени към работата в сътрудничеството с ЕЦБ и пътя на България към ERM II.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив