Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КЕВР няма да допусне рязка промяна на цените на тока и парното от 1 юли

Парите

КЕВР няма да допусне рязка промяна на цените на тока и парното от 1 юли

КЕВР няма да допусне рязка промяна на цените на тока и парното от 1 юли - Tribune.bg
Снимка:

Иван Иванов отбеляза, че хората трябва да бъдат спокойни за цената на газа, защото доставките са осигурени до края на годината

Комисията за енергийно и водно регулиране няма да допусне рязка промяна на цените на тока и на топлинната енергия от 1 юли.

Това каза председателят на регулатора Иван Иванов пред журналисти преди началото на специализираното събитие „Energy of Tomorrow“, което се провежда в „Интер Експо Център“ в София, предава БТА.

По отношение цената на газа той добави, че хората трябва да бъдат спокойни, защото доставките са осигурени до края на годината, а и синьото гориво продължава да поевтинява в Европа.

В рамките на следващите две седмици ще се разбере дали български компании имат намерение да участват в общите покупки на газ от страна на Европейския съюз. „Именно от днес трябва да започне приемането на заявките. Не зная дали това ще бъдат официални заявки от „Булгаргаз”, или и от други компании“, коментира Иванов.

На въпрос кога електроразпределителните дружества ще получат пари от Европа за подмяна на измервателните устройства на електроенергия с "умни" електромери, Иванов отговори, че парите ще дойдат от Модернизационния фонд. По този начин от страна на Европейската комисия ще се предоставят средства за електроразпределителните дружества.

Иванов уточни, че дружествата трябва да участват, като представят своите проекти. „Зная, че поне едно от дружествата има намерение да закупи голямо количество "умни" електромери за дистанционно отчитане, включително за управление на потреблението“, заяви председателят на КЕВР.

Той обаче уточни, че към момента няма изискване към регулатора с подзаконов акт да определи някакви параметри.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети