Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КЕВР обсъжда поскъпване на тока, парното и топлата вода

Парите

КЕВР обсъжда поскъпване на тока, парното и топлата вода

КЕВР обсъжда поскъпване на тока, парното и топлата вода - Tribune.bg
Снимка:

Най-значително поскъпване на тока е заложено за клиентите на „Енерго про“

Очаква се днес от КЕВР да обсъдят предложението токът за бита да поскъпне с близо 4 на сто, а цената на парното и топлата вода да се увеличи с до половин процент от 1-ви юли.

На днешните открити заседания се очаква енергийните дружества да изложат становищата си по направените от регулатора разчети.

Председателят на енергийния регулатор Иван Иванов посочи, че при изготвянето на цените на тока, парното и топлата вода „балансирано подходихме и към ценовите решения“, предаде БНР.

Според разчетите на Комисията най-голям скок при тока за бита трябва да има за потребителите на "Енерго Про" в Североизточна България - с 4.2 на сто. При енергийните дружества "Електрохолд" и EVN е предвидено поскъпване с 3,4%.

Независимо че топлофикациите настояваха за драстичен скок, при тях регулаторът запазва почти същите цени. Предвижданото повишение е под половин процент средно за страната.

В София и Пловдив увеличението е съвсем незначително и на практика няма промяна в цените на топлоенергията. Единственото намаление е в Перник, където обаче то също е под 1 процент.

Иван Иванов отговори на критиките, че на фона на осезаемото поевтиняване на газа през последните месеци, на практика топлоенергията остава със същите цените.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати