Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КЕВР реши: Природният газ скача, новата цена влиза със задна дата

Парите

КЕВР реши: Природният газ скача, новата цена влиза със задна дата

Снимка:

Природният газ поскъпва, реши Комисията за енергийно и водно регулиране. Новата цена ще влезе в сила със задна дата и ще важи за месец септември. Одобреното предложение на „Булгаргаз” е за цена от 22 лева и 46 стотинки за мегаватчас, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Увеличението е с 20 на сто като в него са включени цената на природния газ на входа на газопреносните мрежи и компонента за компенсиране на разходи, покриваща разходите на „Булгаргаз“за съхранение на количества в подземното газово хранилище „Чирен“ в изпълнение на задължения по плана за действие при извънредни ситуации.

От КЕВР посочват,че при определянето на доставните цени са отчетени общото количество природен газ за месец септември 2020 г. и относителния дял на количествата за обществена доставка на природен газ,  програмата за освобождаване на природен газ, както и по двустранните договори.

Преди 5 дни министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че цената от 22,46 лв е формирана правилно и всички компоненти са правилно отразени.Шефът на „Булгаргаз” Николай Павлов тогава увери, че въпреки увеличението, цената на парното няма да се промени.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още