Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КФН: 80% от собствениците на автомобили ще плащат по-евтина Гражданска отговорност

Парите

КФН: 80% от собствениците на автомобили ще плащат по-евтина Гражданска отговорност

КФН: 80% от собствениците на автомобили ще плащат по-евтина Гражданска отговорност - Tribune.bg
Снимка:

Започна общественото обсъждане на системата „бонус-малус“

Предварителните разчети сочат, че 80% от собствениците на автомобили ще плащат по-евтина Гражданска отговорност, тъй като ще попаднат в бонус-класовете. Под 1% от шофьорите ще бъдат в най-високите класове по малус, които предвиждат оскъпяване с 400%. Същевременно е важно да се посочи, че попадането в този клас най-често е следствие на виновно причинена смърт на пътя. Това съобщават от Комисията за финансов надзор (КФН).

КФН вече е започнала срещи с браншови асоциации и неправителствени организации. Това се случва като част от общественото обсъждане на наредбата. Целта на тези срещи е в режим на диалог да се чуят конструктивни мнения, които да бъдат отразени в окончателния вариант на системата „бонус-малус“, допълват от КФН.

Комисията за финансов надзор заедно с Министерство на вътрешните работи и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, които също ще трябва да одобрят наредбата, организира на 3 декември кръгла маса, на която ще бъдат поканени всички заинтересовани страни, включително и медиите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (20)

Любофф Д Браво, много разумно и добро решение. Обществените дискусии този път завършиха с чудесен резултат :)
13.11.2018 15:09 / Отговор
ILoveBoyana Дано, дано. Много разумно решение. Не знам какво е повлияло да се вземе, но се насявам цената за водачите без нарушения да не се покачи а джигитите да страдат
13.11.2018 15:18 / Отговор
Мирко Няма как да кажем на черното бяло, които е добро решение значи е добро. Този път се вслушаха в гласовете на хората
13.11.2018 15:44 / Отговор
Катя Най-накрая разумни решения за народа
13.11.2018 15:50 / Отговор
Анонимен Народа се събуди и ще бъде чут
13.11.2018 15:52 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети