Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Кирил Петков: Няма пари всеки път да се затварят бизнеси, когато болниците не издържат

Парите

Кирил Петков: Няма пари всеки път да се затварят бизнеси, когато болниците не издържат

Кирил Петков: Няма пари всеки път да се затварят бизнеси, когато болниците не издържат - Tribune.bg
Снимка:

Никой не иска задължителна ваксинация, но тук въпросът е да измислим мерки, категоричен беше той

„Вместо да се занимаваме с датата, кога съм се отказал от канадското си гражданство, тук има цели сектори, които се притесняват  за следващите няколко месеца дали ще издържат“, каза Кирил Петков по време на представянето на финансови мерки за справяне с COVID.  

„Аз съм тук с една цел да правя нещата, в които вярвам. Има си Конституционен съд, президентът, ако иска може да ме освободи, но това, което видях вчера от него е подкрепа. Има много хора от другата страна, които биха се радвали да си подам оставката“, коментира министърът и допълни, че приоритет му е да си върши работата. 

Според Петков без пари няма как да се затварят бизнеси, защото „ хем ги затваряне, хем не им даваме помощи.

Първата мярка е да имаме бюджет, поне за 60 на 40, каза той.    

„Никой не иска задължителна ваксинация, но тук въпросът е да измислим мерки. Трябва да видим как ще поощрим секторите, които са най-опасни да се ваксинират. Въпреки усилията на здравния министър, пак сме накрая на таблицата по брой ваксинирани. Дългосрочно ваксинацията ни е една от мерките.

Ваксината е спасителният вариант, няма пари всеки път да се затварят бизнеси, когато болниците ни не издържат, каза Петков. 

Той лансира друга идея-колкото картата със заболели е по-детайлна, толкова по-малко ще затваряне на база общо основание, „да сегментираме повече, за да не попадат грешни области“.

„В момента сме на 34-тата идея, още ще дискутираме“, каза Петков.

Ричард Алибегов - председател на Българска асоциация на заведенията - обясни, че налагането на вечерен час от следващата седмица и намаляване на капацитета означава десетки хора на улицата. „Това алармирахме, че ще стане без подкрепа от държавата. Няма как да работим на 50 % или 30 %, кой ще поема разходите до 100. Казали сме какво искаме, но няма финансова подкрепа от държавата. Това за нас ще е четвърти локдаун. Ние ще трябва да внасяме работници от чужбина и то защото няма сигурност“.

Петков се включи след това, за да обобщи, че за всичко трябвало актуализация на бюджета. 

БГНЕСБГНЕС

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети