Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Корекция: Финансовият министър явно не е разбрал, МФ пусна „уточнение“ за пенсиите

Парите

Корекция: Финансовият министър явно не е разбрал, МФ пусна „уточнение“ за пенсиите

Корекция: Финансовият министър явно не е разбрал, МФ пусна уточнение за пенсиите - Tribune.bg
Снимка:

Добавката за пенсионерите ще е 60 лв., а не 120, както съобщи Белчев

Още шест месеца пенсионерите ще получават по 120 лв., обяви шокиращо днес в Министерски съвет финансовият министър Валери Белчев. Според казаното от него, минималната пенсия трябваше да достигне 490 лв.

Но не точно…

Уважаеми колеги, изпращаме ви уточнение във връзка с разпространената информация относно размера на минималната пенсия в проекта за Бюджет 2022, написаха от подопечното му министерство часове по-късно.

„През месец септември тази година Народното събрание със Закона за изменение и допълнение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. определи минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст от 25 декември – 370 лв. В подготвяната от служебното правителство дискусионна рамка - Базов сценарий и основни допускания за Бюджет 2022  са включени разчети за минимална пенсията за осигурителен стаж и възраст – 370 лв., а от 1 юли осъвременяване на размера й по реда на чл. 100 от КСО или по т.нар. „швейцарско правило“. Допълнително за периода от януари до юни  2022 г. е предвидено изплащането на допълнителни суми (добавки) към пенсиите в размер на 60 лв. като мярка за подкрепа на всички пенсионери във връзка с продължаващото разпространението и динамиката на COVID-19“, написаха от екипа на финансовото ведомство.  


Топ новини

Валежи и гръмотевици, температурите падат

Валежи и гръмотевици, температурите падат

Обявен е и оранжев код за три области в Южна България, както и жълт код за останалата част от страната – за гръмотевични бури в Северна и Южна България, и за силен вятър в Югозападна и Източна България със скорост около 15-20 м/с

виж още