Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Красен Станчев: Цената на купения вот може да скочи над 100%

Парите

Красен Станчев: Цената на купения вот може да скочи над 100%

Красен Станчев: Цената на купения вот може да скочи над 100% - Tribune.bg
Снимка:

Над 100% може да се оскъпи цената на купения вот заради риска при полицейските акции и инфлацията, коментира за Нова нюз икономистът Красен Станчев. Според него повечето партии ще се съсредоточат върху фалшиви проблеми.

"Откакто бяха въведени компенсациите, инфлацията се превърна във вътрешен проблем. Енергийните цени паднаха и това, което остана е, как да се намалят цените на бензина. Няма статистически данни, че хората обедняват. Линията на бедността се е увеличила с 22% от миналата година, но всички групи от населението подобряват своето положение", твърди икономистът. Той отбеляза, че бедността при пенсионерите  е 49%, а при самотните майки - 48%.

"Цените са плод на правителствена политика", предупреди Красен Станчев. Той изнесе интересна статистика относно субсидиите у нас.

"Производителите на тютюн получават два пъти повече субсидии около избори от 1994г. насам. Преди изборите 2005 г. и 2009 г. имаме увеличение на помощите и пенсиите. За 10 години за подкупване на гласоподаватели на едро са дадени около 6,4 млрд. лева. Заради машините имаше спад на купуването на гласове на дребно, но имаше ясно изразен купен корпоративен вот за "Български възход". Пенсионерите са най-голямата мишена на купен вот", разкри икономистът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети