Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Красимир Якимов: Намалените заплати в ББР не е просто наказание, това е „Слаб 2“

Парите

Красимир Якимов: Намалените заплати в ББР не е просто наказание, това е „Слаб 2“

Красимир Якимов: Намалените заплати в ББР не е просто наказание, това е Слаб 2 - Tribune.bg
Снимка:

„Това е не просто наказание, това е "Слаб 2". ... Открихме, че изпълнението на бюджета към момента е катастрофално. При заложени 342 млн. лева са раздадени (кредити) около 65 млн. лева. Този обем е бил намален в последствие и за периода септември - декември той е намален от 170 млн. лв. на 87, но независимо от това и тази цел не е била постигната“, това заяви пред БНР Красимир Якимов, началник на кабинета на министъра на иновациите и растежа по повод намаляването на заплатите в Българската банка за развитие.

Якимов обясни, че при уставен таван от 5 млн. лева за кредит, в момента средният размер на кредит е 350 хиляди лева, при заложената цел, това би означавало 4 нови кредите на ден:

„С този капацитет на банката, без клонова мрежа и с ограничен човешки ресурс е по-скоро въпрос на научна фантастика. Това беше причината да наложим тази мярка“.

Той съобщи, че започващият одит на Сметната палата в ББР ще продължи около 2 месеца и подчерта, че това е планов одит, а не е по инициатива на Министерството на иновациите и растежа.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати