Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КТ „Подкрепа“ иска компенсации за работниците в неплатен отпуск

Парите

КТ „Подкрепа“ иска компенсации за работниците в неплатен отпуск

КТ Подкрепа иска компенсации за работниците в неплатен отпуск - Tribune.bg
Снимка:

Синдикалистите предлагат и компенсации на работещите на непълно работно време

КТ „Подкрепа“ иска компенсации за работниците в неплатен отпуск и експертите ѝ предлагат те да се изчисляват пропорционално на дните въз основа на минималната работна заплата, съобщава БНР.

В писмо до финансовия и социалния министър синдикалистите предлагат от фонд „Безработица“ на ДОО да се изплащат компенсации и на работещите на непълно работно време, които да допълват възнагражденията им в кризата.

Идеята е, ако заплатата е до 800 лева, компенсацията да я покрива напълно, а ако е до 1 500 лева, да се допълват 80% от нея.

Индустриалните федерации на „Подкрепа“ настояват, от своя страна, да се регламентират мерки за справяне с кризата след края на извънредното положение. Причината е, че възстановяването на предприятията от индустрията ще продължи с месеци, защото тe са предимно експортно ориентирани, а кризата е в цял свят.

От КТ „Подкрепа“ предлагат облекчена процедура, която да се прилага след отмяната на извънредното положение за финансово подпомагане за наемането на работници и служители, регистрирани като безработни.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети