Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КТ „Подкрепа“: Не е сигурно, че преизчислението на пенсиите непременно ще ги вдигне

Парите

КТ „Подкрепа“: Не е сигурно, че преизчислението на пенсиите непременно ще ги вдигне

КТ Подкрепа: Не е сигурно, че преизчислението на пенсиите непременно ще ги вдигне - Tribune.bg
Снимка:

За по-малко политически ентусиазъм призова Димитър Манолов

Не е сигурно, че преизчислението на пенсиите непременно ще ги вдигне, коментира президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, предаде Бгнес. Според него, когато политиката започне да се бърка в пенсиите, нещата стават лоши.

„Трябва да се пипа с по-малко политически ентусиазъм в пенсионната система. Новият социален министър трябва да успокои хората“, смята Манолов. Той уточни пред БНТ, че социалната сфера следва да бъде основен приоритет и за новото правителство. След като при приемането на властта премиерът Стефан Янев обеща приемственост, Манолов очаква, че мерките, с които държавата подпомага бизнеса и хората заради пандемията, ще бъдат удължени. Президента на Конфедерацията на труда „Подкрепа" посочи, че вече е разговарял с новия социален министър Гълъб Донев и, че ще настоява надбавките от 50 лева, които хората получават над пенсиите да останат, но да бъдат преструктурирани.

„Със сигурност трябва да продължат мерките, които пречат на развитието на безработицата - 60/40, макар че ние с работодателските организации от доста време предлагахме тя да бъде преструктурирана и то чрез промени през законите", увери Манолов. Той поясни, че целта на промените е да има възможност да се предприемат мерки „не по някакъв специален ред, а законът да дава възможността да бъдат предприемани мерки, а не да се предприемат извънредни такива".

„Сега очевидно няма как това да стане, тъй като няма кой да променя закона“, констатира Манолов. По думите му, когато се появи някоя криза, тя не се бори с ограничаване на разходите, а тъкмо обратното - с отпускане на разходи.

„Ограничаване на разходи, което рефлектира върху безработица, този път го нямаше“, подчерта Манолов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети