Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. КТ „Подкрепа” вещае фалит на ВИК дружества заради скъпият ток

Парите

КТ „Подкрепа” вещае фалит на ВИК дружества заради скъпият ток

КТ Подкрепа вещае фалит на ВИК дружества заради скъпият ток - Tribune.bg
Снимка:

Само две са ВиК дружествата в страната, които могат да се справят с рекордния ръст в цените на електроенергията за бизнеса, прогнозира президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. По думите му това са дружествата в София и Бургас, а в останалите близо 50, проблемите тепърва ще се задълбочават, което може да завърши с фалит.

„Електроенергията има съществен дял в разходите на ВиК дружествата у нас. В ситуацията на много високи цени на електрическата енергия решаващо за формирането на цената на услугата, която предоставят, се оказва как се добива самата вода – чрез помпи или с помощта на гравитацията“, припомни президентът на КТ „Подкрепа“.  Димитър Манолов уточни, че ако в момента цената на тока е от порядъка на 300 лева за мегаватчас в разхода на водоснабдителните предприятия, от тях регулаторът КЕВР им признава само 70 лева като разход.

В Бургас президентът на КТ „Подкрепа“ съобщи, че продължава подписката за бъдещето на комплекса „Марица – Изток“. До момента в нея са се подписали над 100 000 души – от областите Ямбол, Сливен и Стара Загора.

„130 000 души – толкова ще бъдат засегнати, ако най-големият промишлен комплекс в Югоизточна Европа бъде затворен“, коментира Манолов. През месец октомври подписите ще бъдат връчени на институциите след митинг в София.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати