Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Лъчезар Борисов: 22 641 кредита са гарантирани от Българската банка за развитие

Парите

Лъчезар Борисов: 22 641 кредита са гарантирани от Българската банка за развитие

Снимка:

Общият размер на гарантираните до момента кредити е над 94 млн. лв.

22 641 кредита са гарантирани от Българската банка за развитие /ББР/ до момента през 12-те търговски банки, с които ББР има подписано споразумение с лимит малко над 156 млн. лв., съобщи икономическият министър Лъчезар Борисов на парламентарен контрол. Общият размер на гарантираните до сега кредити е над 94 млн. лв., което прави по 4 182 лв. средно на кредит.

Икономическият министър допълни, че по ОП "Иновации и конкурентноспособност" е направена специална процедура, с която 3 млн. лв. ще стигнат до Министерство на туризма за подпомагане на екскурзоводите и за планинските водачи, допълни икономическият министър. До дни процедурата трябва да бъде разгледана от наблюдаващия комитет.

"Следва да бъде отбелязано, че едноличните търговци, които са самоосигуряващи се, попадат в обхвата на нашата програма. Част от тях са били в обхвата на процедурата на микро, малки и средни предприятия, по която до момента 173 млн. лв. вече са в бизнеса, и съвсем скоро ще се оценяват и останалите 6 000 проекта, в който ще се инвестира още 53 млн. лв.", изтъкна Борисов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още